• Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mercedes 6X6 Damperli
Merhaba arkadaşlar,
Wedico ile başladığım modelcilik yolcuğuna tamiya ile devam ediyorum. Uzun zamandır hayalini kurduğum Mercedes 6X6 damperli kamyon nihayet çalışma masasında. Elektronik sistem olarak Servonaut sistem kullanacağım. Damper kaldırma sistemi konusunda emin değilim ancak muhtemeldir ki spindel sistem olacak.

Aracımızın ön tamponunu hafriyata uygun olarak kestik, artık şantiyeye daha uygun bir araç oldu.

Aracımızın yönlendirme servosunun montajını tamamladık. Montaj yeri olarak ön taraf şase altını kullandık. L profilden bir parça ile ana şaseye tutturduk. Ön taraftan bakınca servo biraz görünüyor ancak onu da karter koruması tarzı bir parça kapatacağım.

Damperi ana şaseye sabitlemek için eski parçalardan kalan bir parça kullandım, her iki şaseye de m3 diş açarak montajı gerçekleştirdim.

Damper kapanırken yükseklik farkından dolayı ön kısım biraz aşağıda duruyordu. Onu da damperin oturduğu ön kısma 2 adet vida atarak çözdüm. Vida başları gerekli yüksekliği sağlıyor.

Araç için çamurluk olarak ikili tek parça halinde köşeli bir çamurluk kullandım. Çamurluğu diflerin max oynama noktasına göre ayarladım ve damper şasesine montajladım. 

Aracımızın sol tarafına hava tüpleri akü kutusu ve egzozdan oluşan aksesuarları da taktık.

Selam Mükremin,

cok güzel bir calisma oluyor. Diferansiyaller ve makas takimlari sanirsam Lesu. Tamiya diferansiyallerle arasinda ne gibi fakliliklar var? metal ve kilitlenebilirlik özelligi disinda.
Bir de bir konuda önerim olucakti sasi üzerine takmis oldugun Alyan basli vidalarin yerine, iki sasiyi birbirine, vida kafalari yüksekliginde, 5mm genisliginde bir parcayla havsa baslikli vidalarla tuttursan, hem sasi hemde görüntü acisindan daha güzel olur düsüncesindeyim.

Gelismeleri merakla bekliyorum.

Selamlar.
oo süper
Emeğine sağlık kardeşim gayet güzel görünüyor
SmileÇALIŞKAN GARAGESmile

Tamiya Topline Scania
Tamiya Sal Dorse
Tamiya Mercedes 3224
Tamiya mercedes actros 6*4

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Mercedes Benz SK 3544 K 8x8 Tamiya damperli kamyon captain_musty 697 845,263 21-11-2019, Saat: 08:53
Son Yorum: by_tegmen
  Mercedes Benz NG 2636 6x6 damperli kamyon Wedico-Premacon Kamyoncu-Itulu1 5 7,773 25-01-2018, Saat: 11:19
Son Yorum: fatih-i
  TAMİYA 1/14 MERCEDES 8X4 KAMYON fatih-i 0 5,220 04-05-2017, Saat: 20:50
  Mercedes-Benz Unimog 425 (CC-01 Chassis) ihdmrl28 1 4,188 16-04-2017, Saat: 09:34
  Bruder mercedes kamyon için direksiyon sistemi ergin 10 12,757 31-03-2017, Saat: 01:47
Son Yorum: ergin

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi