• Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tamiya Sal Kasa Kapaklı Dorse Projem
(09-10-2013, Saat: 21:41)ugur55tr Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(09-10-2013, Saat: 19:35)mgm Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Selam Ugur
Gercekte dorsenin kendisi kac metre?

Standart olanlar 13600 mm yani 13, 5 metre civari

standart ölçüler
boy :13.60mt
en :2.45mt
yan yükseklik :0.70mt
şapka yüksekliği :1.40mt
bunlar ekol dorse standart sal kasa ölçüleri
TAMİYA SCANIA R470
TAMİYA VOLVO GLOBETROTTER 26.420
TAMİYA MAN 26.540 XLX

Bu gun Dingilleri yaptik. yarin makaslarla ugrascagiz.
[Resim: tm3h6.jpg]
Tamiya Volvo FH12 4x2
Kapaklı Sal Dorse (El Yapımı)
Damper Dorse (Proje aşamasında)
İş icraata geçince bazı konularda sıkıntı yaşamaya başladık. Bunların en büyüğü ölçü bulma. Hangi delik nereye delinmeli aradaki mesafe felan... baktım çok malzeme ziyan edeceğiz, oturup bütün herşeyi kullanacağım malzemelerin bire bir ölçülerine göre çizdim. Şimdi hangi parça kaç mm olmalı, delikler nereden delinmeli hepsini biliyorum. Böyle biraz iş uzadı ama en azından temiz olacak. Çizim daha bitmedi. Yan korumalar, yedek lastik ve takım sandıklarını henüz çizemedim. sketchup ile çizdim. işine yarayan olursa çizimi gönderebilirim.

Aşağıda bazı örnek fotolar var...

[Resim: ty9lm.jpg]

Akslar
[Resim: ty9n1.jpg]

Alt görünüm
[Resim: ty9nn.jpg]
Tamiya Volvo FH12 4x2
üstad forumda konu ile alakalı blueprint ler mevcut, wedico ölçeği olacaksa özalitçiye teker çapının 7.2mm olduğunu söyleyin, %90 uyumlu şekilde istediğiniz şase elinde olacaktır Wink
EGE ÖLÜCÜ TEAM

Tamiya Man 8x8 ARMAGEDDON

Topraktan geldik, toprağa döneceğiz;
Ama
Aradaki zamanı offroad ile geçireceğiz...
(27-10-2013, Saat: 02:00)volkan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: üstad forumda konu ile alakalı blueprint ler mevcut, wedico ölçeği olacaksa özalitçiye teker çapının 7.2mm olduğunu söyleyin, %90 uyumlu şekilde istediğiniz şase elinde olacaktır Wink

Mesele olcekli goruntu olsa oyle de, bulabildiginiz malzemeler ve sizin isteginiz goruntu isin icine girince bir deligin yeri bile büyük sorun oluyor.
Tamiya Volvo FH12 4x2
Çok zaman isteyen bu işe hiç zaman ayıramayan ben... bu gün biraz vakit buldum ve dorsemin tamponunu yapayım dedim. 3 mm ledler kullandım. Konya sokaktan aldığım aparatlarla lamba görüntüsünü desteklemeye çalıştım. Fena olmadı gibi... Yorumları beklerim...

[Resim: udbyc.jpg]

[Resim: udbz1.jpg]

[Resim: udbzh.jpg]

[Resim: udbzw.jpg]

[Resim: udc1p.jpg]

Son olarak dorseye yukarıda görüldüğü gibi bir ek ile eklenecek. Şu dorseyi bir ayağa kaldırabilseydim. Babam şaseyi bitirmiş. Yakında gelecek. İskeleti oluşturacağız böylece. Ama daha çok iş var. Özellikle kapaklar düşündürüyor beni...
Tamiya Volvo FH12 4x2
Tampon ve ışıklandırma gayet güzel olmuş aldığınız aparatların adı nedir acaba baya hoş görünüyorlar.
S E R K A N
(10-11-2013, Saat: 03:49)Tekniker Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Tampon ve ışıklandırma gayet güzel olmuş aldığınız aparatların adı nedir acaba baya hoş görünüyorlar.

Teşekkür ederim. O aparatın adını bilmiyorum. gösterge tablolarına takılmak için yapılmış sanırım. O tür parçalar satan bir yere denk gelmiştim. Bunları görünce lamba yaparım diye almıştım 6 tane. Güzel de oldu walla. Bunların birde 5 mm lik led için olanları var. Büyüklü küçüklü kombine olarak önde de kullanılabilir. Lamba yapmak için çok güzel bir malzeme.
Tamiya Volvo FH12 4x2
Bencede çok başarılı olmuş elinize sağlık
Bence de çok guzel olmuş
Wedico VOLVO F-12 intercooler
Wedico Mercedes NG 2636

www.hedzaajans.com
www.senveta.com

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  5 kapaklı kasa projemiz aksaraylı68 67 57,462 13-01-2016, Saat: 20:39
Son Yorum: turanyazici5561
  Wedico 1:16 Dorse kapaklı Sal kasa Kamyoncu-Itulu1 26 31,128 24-04-2014, Saat: 02:31
Son Yorum: Kamyoncu-Itulu1
  kapalı + açık kasa çalışmam tufan.oguz 3 7,376 17-03-2014, Saat: 20:24
Son Yorum: tufan.oguz
  Tamiya Damperli ve Sal Kasa Kapaklı Dorse Projem tamerozgor 6 9,464 05-03-2014, Saat: 02:15
Son Yorum: ugur55tr
  TAMİYA İÇİN DORSE PROJESİ tamerozgor 2 5,592 04-03-2014, Saat: 16:30
Son Yorum: sevecen_67

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi