Model ölçeği: 1/14 & 1/14,5
Kullandığınız marka: SCALEART,WEDİCO,TAMİYA
Ad Soyad: VOLKAN BAL
Nereden: İSTANBUL/BAŞAKŞEHİR
(09-10-2013, Saat: 21:41)ugur55tr Adlı Kullanıcıdan Alıntı: (09-10-2013, Saat: 19:35)mgm Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Selam Ugur
Gercekte dorsenin kendisi kac metre?
Standart olanlar 13600 mm yani 13, 5 metre civari
standart ölçüler
boy :13.60mt
en :2.45mt
yan yükseklik :0.70mt
şapka yüksekliği :1.40mt
bunlar ekol dorse standart sal kasa ölçüleri
TAMİYA SCANIA R470
TAMİYA VOLVO GLOBETROTTER 26.420
TAMİYA MAN 26.540 XLX
Model ölçeği: 1:14
Kullandığınız marka: El yapimi+Tamiya
Ad Soyad: Uğur ESEN
Nereden: ANKARA
Bu gun Dingilleri yaptik. yarin makaslarla ugrascagiz.
Tamiya Volvo FH12 4x2
Kapaklı Sal Dorse (El Yapımı)
Damper Dorse (Proje aşamasında)
İş icraata geçince bazı konularda sıkıntı yaşamaya başladık. Bunların en büyüğü ölçü bulma. Hangi delik nereye delinmeli aradaki mesafe felan... baktım çok malzeme ziyan edeceğiz, oturup bütün herşeyi kullanacağım malzemelerin bire bir ölçülerine göre çizdim. Şimdi hangi parça kaç mm olmalı, delikler nereden delinmeli hepsini biliyorum. Böyle biraz iş uzadı ama en azından temiz olacak. Çizim daha bitmedi. Yan korumalar, yedek lastik ve takım sandıklarını henüz çizemedim. sketchup ile çizdim. işine yarayan olursa çizimi gönderebilirim.
Aşağıda bazı örnek fotolar var...
Akslar
Alt görünüm
Tamiya Volvo FH12 4x2
(27-10-2013, Saat: 02:00)volkan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: üstad forumda konu ile alakalı blueprint ler mevcut, wedico ölçeği olacaksa özalitçiye teker çapının 7.2mm olduğunu söyleyin, %90 uyumlu şekilde istediğiniz şase elinde olacaktır
Mesele olcekli goruntu olsa oyle de, bulabildiginiz malzemeler ve sizin isteginiz goruntu isin icine girince bir deligin yeri bile büyük sorun oluyor.
Tamiya Volvo FH12 4x2
Tamiya Volvo FH12 4x2
Model ölçeği: 1/16
Kullandığınız marka: Wedico - Robbe
Ad Soyad: Serkan ÖZEL
Nereden: BURSA
Tampon ve ışıklandırma gayet güzel olmuş aldığınız aparatların adı nedir acaba baya hoş görünüyorlar.
S E R K A N
(10-11-2013, Saat: 03:49)Tekniker Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Tampon ve ışıklandırma gayet güzel olmuş aldığınız aparatların adı nedir acaba baya hoş görünüyorlar.
Teşekkür ederim. O aparatın adını bilmiyorum. gösterge tablolarına takılmak için yapılmış sanırım. O tür parçalar satan bir yere denk gelmiştim. Bunları görünce lamba yaparım diye almıştım 6 tane. Güzel de oldu walla. Bunların birde 5 mm lik led için olanları var. Büyüklü küçüklü kombine olarak önde de kullanılabilir. Lamba yapmak için çok güzel bir malzeme.
Tamiya Volvo FH12 4x2
Ad Soyad: Alp Rua
Nereden: İzmir
Bencede çok başarılı olmuş elinize sağlık